Posted on

Så håller du ditt kommunala avlopp luktfritt

Kort om kommunalt avlopp

Ett kommunalt avlopp är ett avlopp som är anslutet till det kommunala avloppsledningsnätet, det betyder att avloppet sköts av kommunen som också ansvarar för att avloppet ska uppfylla miljöbalkens krav när det kommer till rening och utsläpp. Trots att det är kommunen som ansvarar för avloppsnätet så kan du fortfarande ha krångel med dåligt flöde och odörer i din egna bostad.

 

Vad beror felen på?

Köket

I köket orsakas ofta stopp, dåligt flöde och odörer av fett, detta beror på att man sköljer av stekpannor, ren frityrolja, tallrikar med matrester.  Stopp i avloppet uppstår inte direkt genom att spola ner matrester och dylikt, men ju längre tiden går så byggs det upp en beläggning i röret som hårdnar och leder till att avloppet täpps igen.

Badrummet

I golvbrunnen följer det med mer saker än bara duschvattnet, hår rester, schampo, skum och tvålrester letar sig ner i golvbrunnen och stelnar, över tid leder detta till förhårdnader i rören och orsakar dåligt flöde som tillslut leder till stopp,

Tvättstugan

När tvättprogrammet är färdigkört tömmer maskinen sig själv och i vattnet som då rinner ut finns det rester av överblivet tvättmedel, textilrester och hårstrån som tillslut orsakar dåligt flöde eller stopp.

 

Förebygg och ta bort problemen med Miljötabletten

Miljötabletten är en miljövänlig och helt naturlig multifunktionell avloppstablett som avlägsnar lukt och löser upp fett och annat som ligger i vägen i avloppet. Strö 15g pulver (en struken matsked) eller mer vid behov ner i din diskho, handfat eller tvättställ för att börja behandlingen.  Miljötabletten fungerar i förebyggande syfte så väl som när lukten och problemet redan är framme.

Vi har tagit fram ett rabatterat prova på paket för dig som vill prova på och se vad Miljötabletten kan göra för ditt avlopp, di hittar det i vår webshop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *