Posted on

Så blev Carola av med avloppslukten i huset

Carola Björhult bor i Bromma, Stockholm med sin familj och har använt sig av Miljötabletten sedan november förra året, vi bestämde oss för att följa upp med henne genom att ställa några frågor för att se hur allting har gått sedan hon började använda sig av Miljötabletten!

Hej Carola, några snabba frågor till dig!

Vad hade du för problem som ledde till att du använde dig av Miljötabletten?
– Vi upplevde att det luktade gammalt unket avlopp från vårt handfat, nästan som ruttet
ägg. I början var det inte så illa men tillslut blev vi tvungna att se oss om efter en lösning.

Vad var det som gjorde att du valde Miljötabletten över andra alternativ som finns tillgängliga på marknaden?
– I början provade vi med gamla husmorsknep såsom att hälla ättika ner i handfatet för att lukten skulle försvinna, det gjorde den också men bara för en kort stund. Lukten av ättika är ju inte så trevlig den heller. Vi har även provat att göra rent i avloppet så gott vi kan på egen hand och det funkar för stunden men inte i längden eftersom det byggs upp lika snabbt igen.

Vi valde tillslut att prova Miljötabletten i pulverform eftersom det verkade enklare att bara strö lite pulver i handfatet än att hålla på med egna nödlösningar. En annan viktig orsak till att det blev just Miljötabletten var att vi ville förebygga dålig lukt och stopp i avloppet istället för att ta tag i saken när det redan börjat lukta.

Hur ser det ut idag med avloppet? Strör ni fortfarande pulver i handfatet?
– Idag är lukten helt borta till mestadels, vi strör en halv matsked i handfatet ungefär en gång i månaden innan vi går och lägger oss så det får ligga och verka under natten. Det svåra är att komma ihåg att göra det bara.

Vår dotter är oftast den som brukar säga till när det behövs då hon är i samma höjd som handfatet så känner hon ifall lite av lukten är tillbaka innan vi gör det.
Vi kommer nog använda oss av Miljötabletten länge till, när man tvättar sig i handfatet och borstar tänderna så vill man gärna hålla det dåliga borta och inte känna unken avloppslukt i ansiktet.

Hur mycket har detta kostat er?
– Totalt har vi köpt 2 påsar á 700: -/st och vi har fortfarande en del pulver kvar.

Har du också provat Miljötabletten och vill berätta om din upplevelse? Fyll i
kontaktformuläret under kontaktfliken eller slå en signal för direktkontakt så kontaktar vi dig!

3 thoughts on “Så blev Carola av med avloppslukten i huset

 1. Skulle vara intressant att få veta vad pulvret/tabletten innehåller. Jag använder ingenting som jag inte vet vad det innehåller.

  1. Hej Cammilla
   Tack för din fråga miljötabletten innehåller 15 st anaeroba bakteriestammar som arbetar enda ner till +1 grad förrutom det så finns det lite mat i form av socker, salt, bikarbonat i en uppstartsfas så att bakterierna kan reproducera sig. Allt som finns i tablett/pulver finner man i naturen.
   Mvh
   Kundtjänst

 2. Skulle vara intressant att få veta vad pulvret/tabletten innehåller. Jag använder ingenting som jag inte vet vad det innehåller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *